C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Foci-EB: Spanyol-Olasz döntő!
2012-06-29

2012. 06. 27.

Portugália   -   Spanyolország


portugal_zaszlo                spanyol_zaszloAmint azt a spanyol-francia kommentárban olvashatták, a spanyoloknak sokkal nehezebb dolguk lesz a portugálok ellen, mint eddig bármelyik Eb-mérkőzésén. Sokan kritizálják Spanyolország csatár nélküli játékát, pedig a módszer eredményességéhez kétség nem férhet az eddig látottak alapján.
Casillas 100. győzelmére készül a válogatottal (ő lehet az első a történelemben, aki eléri ezt az álomhatárt) és azt állítja, C. Ronaldo nem olyan jó, hogy ne tudnák kivonni a játékból. Casillas szerint négy éve, 2008-ban döntetlent játszani az olaszokkal fenomenális eredménynek számított, most pedig olyan, mintha kikaptak volna. Sokan erre a mérkőzésre is legyintenek, hogy Spanyolország besétál a döntőbe, de az egyre jobb formába lendülő portugál csapat és C. Ronaldo megkavarhatja még a dolgokat. Igaz, összességében gyengébb csapatnak tűnhet Portugália, de mint ahogy azt már egyszer leírtam, a spanyoloktól még nem láthattunk olyan mindent elsöprő focit, mint mondjuk két éve a VB-n; és kérdés, hogy ezt a formát elő tudják-e rántani, ha szükség lesz rá.
Nem lesz ez olyan egyoldalú meccs, mint azt sokan várják.

 

 

2012.06.28.


Németország - Olaszország 

nemet_zaszlo                olasz_zaszloPrandelli nagyon elégedett volt csapatával az angolok elleni győzelmet illetően és elmondta, hogy nincs legyőzhetetlen csapat. Németország a görögök ellen ellentmondást nem tűrően játszott, azt csináltak az ellenfél tizenhatosán belül, amit akartak. Azt azért már most elkönyvelhetjük, hogy ez nem lesz így 28-án.
Bár az angolok ellen nem mindig volt megfigyelhető az igazán szervezett védekezés az olaszoknál, szerintem ezt meg fogják oldani a németek ellen és akkor majd meglátjuk, mi lesz. Prandelli nyilatkozata szerint nem védekező felfogásban fognak pályára lépni és szeretnének még vasárnap is játszani egy meccset. A hírek szerint Chiellini is felépül a találkozóra.
Özil azt mondta, azért vannak itt, hogy Eb-t nyerjenek és biztos benne, hogy Németország gond nélkül legyőzi csütörtökön Olaszország együttesét. A két csapat 2006-óta először találkozik tétmérkőzésen, akkor Olaszország kiejtette a házigazdákat a VB elődöntőjében. Most viszont a németek egyáltalán nem tartanak attól, hogy a történelem esetleg ismételné önmagát, elvégre parádés formában vannak. A németek sajtótájékoztatóján csak dicsérték az olasz csapatot (hozzáteszem, joggal). Ha tovább is jutnak a németek van egy olyan statisztika, hogy 8 nagy döntőből, amibe bekerült Németország (válogatott, vagy klubszinten), hétszer alulmaradt.
Persze sok tornát megnyert Németország, de az utóbbi évek tendenciája nem azt mutatja, hogy ez meg fog változni. Annyira talán mégsem jók, hogy megtörjék az előző évek elődöntőbeli átkait, de sokan mondják, ha van csapat aki megérdemelné a győzelmet, akkor az Németország! Már a játékuk miatt is.
Sajnos nem sok mindent mondtam az esélyekről, de mentségemre szóljon, ez a csata még kiszámíthatatlanabb, mint a spanyol-portugál.

 

-L@szti-

 

Vissza a csoportmérkőzésekhez
Vissza a negyeddöntőkhöz