C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Foci-EB egyenes kieséses szakasz
2012-06-25

A csoportmérkőzéseket követően kezdődik meg az EB legizgalmasabb szakasza, az egyenes kiesés. A nyolc továbbjutó csapat mérkőzik meg egymással, június 21-e és 24-e között, majd ezt követi a 27-i és 28-i elődöntő, valamint az EB csúcspontja, a július elsején megrendezésre kerülő döntő. Az alábbiakban egy rövid összefoglalót találhatnak a továbbjutott csapatokról, a meccsekről pedig a már megszokott rövid kommentárokat.

Ne feledjék, a nyitóoldalon még lehet szavazni az EB-győztes csapatra!

 

Negyeddöntők az A és B-csoport végeredményei alapján:

2012.06.21. 20.45:
Csehország - Portugália
0 - 1

2012.06.22. 20.45:
Németország - Görögország
4-2


Csehország

cseh_zaszloMiután Csehország vereséget szenvedett Prágában a magyar válogatottól, semmi esélyt nem adtam volna nekik a sikeres EB-szereplésre. Ennek megfelelően mutatkoztak is be az oroszok ellen, semmitmondó játékukkal. A görögök ellen egy kis szerencse is kellett, hiszen azok általában lassabban rázódnak bele a meccsbe, a csehek pedig ezt ki tudták használni. A lengyelek ellen viszont már meggyőző focit játszottak, magabiztosan sikerült legyőzni a győzelmi kényszer alatt játszó házigazdákat.
Csehország 21-én Portugáliával találkozik, véleményem szerint ők már túl nagy falat lesz nekik.


Portugália

portugal_zaszloPortugália egy felejthető meccsen kapott ki Németországtól egy góllal, majd Dániát sikerült megverniük egy olyan meccsen, ahol végre igazi focit láthattunk a csapattól, majd Hollandia ellen végül megtört Ronaldo gólcsendje. Ha a folytatásban Csehország ellen C. Ronaldo ugyanígy folytatja és csapattársai is legalább annyiszor tudják majd helyzetbe hozni őt, mint Hollandia ellen akkor még sokra vihetik.

Németország

nemet_zaszloA csoportkört 100%-osan abszolváló németek igen jó kilátásokkal vágnak neki az egyenes kieséses szakasznak. Mindhárom csoportmeccsen egyenletes teljesítményt nyújtottak. Görögország lesz ugye az ellenfél, és szerintem csak arra kell figyelniük ellenük, hogy ne bízzák túlságosan el magukat.


Görögország

gorog_zaszloGörögország már a lengyelek ellen is megmutatta küzdeni tudását. Talán egy győzelmet is megérdemelt volna a nyitómeccsen. A csehek ellen mutatott játék alapján már őket is leírhattuk volna, de az oroszok ellen ismét megmutatták, hogy a hibákat kegyetlenül ki tudják használni. Igazából nem tudni, mire lehetnek képesek. Németországgal találkoznak a negyeddöntőben. Talán pont ellenük nem fognak tudni mit kezdeni.

 

 

 

Negyeddöntők az C és D-csoport végeredményei alapján:

2012.06.23. 20.45:
Spanyolország - Franciaország
2 - 0

2012.06.24. 20.45:
Anglia - Olaszország
0 - 0
(2) - (4)

 

Spanyolország

spanyol_zaszloA spanyol válogatottban olyan átütő erőt láttam, amilyet legutóbb két éve. Tudják irányítani a játékot, úgy, hogy az történjen amit ők szeretnének. A horvátok ellen már nem volt tétje a meccsnek, nem is úgy játszottak, ahogy megszokhattuk (így is nyertek). A sok hiányzó nem nagyon játszik meg a játékukon, Torres is jó formában van, döntőbe várom őket.

 

Franciaország

francia_zaszloA franciáktól még inkább nem tudhatjuk, hogy mire képesek. Ukrajnát simán verték, majd kikaptak a svédektől, plusz még volt egy alibijátékkal lejátszott 1-1 az angolok ellen. Azért vagyok bajban velük kapcsolatban, mert benne van az is a pakliban, hogy fel tudnak pörögni egy olyan nagy meccsre, mint pl. a spanyolok elleni negyeddöntő (én ebben reménykedem), de ha azt nézzük, hogyan játszottak az angolok, vagy a svédek ellen, ahol ha nyertek volna, akkor ők a csoportelsők akkor azt sem túlzás kimondani, hogy a spanyolok átgyalogolnak majd rajtuk.

 

Anglia

angol_zaszloAz első csoportmeccs dögunalom volt. Egyik csapat sem akart kockáztatni, nem sokat szűrhettünk le belőle a folytatást illetően. Aztán Svédország ellen megmutatták, hogy tudnak ők támadni, ha kell, még Rooney nélkül is. Az ukránok ellen pedig már elég volt azt az egy gólt bekotorni. Ha megint meleg lesz a helyzet Olaszország ellen képes lesz vajon újra magasabb fokozatba kapcsolni az angol válogatott?
Ezt megtudjuk 24-én. Szerintem itt fog megállni a tudomány...

 

Olaszország

olasz_zaszloLendületes csapattal érkeztek a tornára, a spanyolok ellen kifejezetten jól is játszottak. Di Natale és Balotelli egyértelműen képesek eldönteni a meccseket. Én több focit láttam tőlük a csoportmérkőzések alatt, mint az angoloktól, vagy a franciáktól. Pont az angolokkal találkoznak a legjobb nyolc között és nem tudom, meg lehet-e jósolni, ki lesz azon a meccsen a befutó, vagy azt, hogy a győztes meddig fog jutni utána. Én személy szerint az olaszokat erősebbnek érzem.

 


Korábbi mérkőzések