C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Szélfelügyeleti állomások a KRIWAN-tól
2012-04-13

szeleromuKülönböző épületek, műtárgyak és szerkezetek (naperőmű, szélgenerátor, drótkötélpályás felvonó, daru, magasépület, stb.) működésének ellenőrzéséhez és használatuk biztonságának fokozásához. 

Minden fajta naperőmű teljesítőképességét és biztonságát erősen befolyásolja az időjárás, elsősorban a hőmérséklet és a szél. Nagy teljesítményű erőműveknél már néhány százalékos veszteség is sok pénzt jelent, ezért megéri hosszú távon is pontos és megbízható mérőműszerek beszerzése.

IN10Szélgenerátor parkokban, sífelvonók és kötélpályák mentén, daruk mellett is kell időjárási megfigyeléseket, különösen szélerősség és szélirány méréseket végezni a biztonságos használat érdekében.

Épületeknél a fűtés, a viharvédelem, és a vezérelhető árnyékolás, valamint belsejükben a légcsatornákban haladó levegőáram, drotkoteles_felvonovagy bizonyos helyeken (robbanásveszélyes terek, egészségügy, festőműhelyek, üvegházak stb.) a szükséges folyamatos légmozgás fenntartásának ellenőrzésére  és bizonyos jelzések kiadására használnak KRIWAN mérő és jeladó készülékeket, s hozzájuk tartozó LonWorks® interfészeket.

Alkalmazási területek:

Drótkötélpályás felvonók

Toronydaruk

Mobil daruk

Épületüzemeltetés

Üvegházak

Napkövető fotovoltaikus rendszerekhez

Szélerőmű

 

Meteorológiai állomások és további információk

Kriwan szélerő és irány mérő