C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Oroszország - Lengyelország
2012-06-13

orosz_zaszlo                     lengyel_zaszlo

1      -       1

 

Bárki továbbjuthat! Már előzetesen lehetett sejteni, hogy itt nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések várhatóak. Így is lett!
Az A-csoport második fordulója után még minden kérdés nyitott. Az oroszok négy ponttal, a csehek három ponttal, a lengyelek kettő ponttal, a görögök egy ponttal állnak... Ugye lesz még egy orosz - görög és egy lengyel cseh ütközet. A lengyeleknek mindenképpen nyerniük kell, ha tovább akarnak jutni! Egy esetleges görög győzelemmel pedig még a hellének is reménykedhetnek a továbbjutásban. Ezt még tovább lehetne számolgatni, de ebbe most nem bocsátkoznék, sokféle variáció lehetséges.
Az orosz - lengyel csata igazából végig döntetlen szagúnak hatott. 15 percig nagyon kiegyenlített volt a játék, aztán fokozatos orosz fölény jelentkezett. Hozzá kell tenni, hogy a 7. percben egy hatalmas bravúrt kellett bemutatnia Malafejevnek, akinek Boenisch próbálkozását kellet a gólvonalról kivágnia.
Sok helyzetet, keméyn belemenéseket és egy hazai lesgól is tarkította az első 20 percet. Azonban a 37. percben (döntsük el, hogy váratlanul-e, avagy sem) Dzagoev betalált a lengyel kapuba egy megcsúsztatott szabadrúgásból.
A fordulás után realizálódott a lengyelekben, hogy ezt meg kell nyerni, különben búcsúzhatnak. Az 58. percben Blaszczykowski bombája élesztette újra a lengyel reményeket.
Felpörögtek az események, a kapusok pedig nem hibáztak (nem úgy, mint a görög-cseh összecsapáson). Az oroszok büszkébbek lehetnek védekezésükre, ellentétben a cseh meccsel, ahol inkább a támadójátékot dicsérhettük. Összességében azt mondom, hogy hízelgő a végeredmény a lengyeleknek: 1-1

-L@szti-