C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Németország - Görögország
2012-06-24

nemet zaszlo                                gorog_zaszlo

4          -        2

 

Papírforma eredmény, elődöntőben Németország!
Az első félidőben körbelőtték a németek a görög kaput, a negyedik percben már lesgólt szereztek. A görög védelem átjáróházhoz hasonlított. Görögország kontrákra rendezkedett be, de ha át is tudta vinni a labdát a felezővonalon, akkor sem követte elég ember a támadást. A 39. percben Lahm szerezte meg végül azt a gólt, ami már nagyon érett Németországnak: Lahm egy ügyes csellel a rosszul kilépő védők mögé játszotta magát, üres területet és lövőhelyzetet teremteve ezzel magának és pont ennyi kellett neki, hogy gólt szerezzen: 1-0!
A második félidő egy kicsit más képet hozott. Nem egykapuztak a németek, mivel Görögország megrázta magát és tudott veszélyeztetni először az 53. percben, majd az 55. percben már eredményesen is! Boateng egy kicsit lemaradt Szamaraszról, aki így tudott egyenlíteni egy kontratámadásból.
Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek, azt is mondhatnánk, adtak egyet, kaptak egyet... Egy nagyon szép akciót fejezett be Khedira kapáslövéssel a 61. percben, melyből gól született. Kezdett összeomlani a görög válogatott, a 68. percben Klose fejelt szögletből gólt, 3-1.
A 73. percben már 4-1! Reus vágta a kapusról kipattanó labdát tizenegy méterről a hálóba. De még nem volt vége! A 89. percben büntetőhöz jutott a görög válogatott, melyet Szalpingidisz értékesített, a vége: 4-2
Megérdemelt német továbbjutás, csakúgy mint a portugáloké. Németország 28-án Varsóban mérkőzik meg az angol-olasz párharc győztesével.

 

-L@szti-