C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Lengyelország-Görögország
2012-06-09

lengyel_zaszlo              gorog_zaszlo

1          :          1

 

A nyitómeccsen nem unatkozhattunk úgy hiszem. Röviden: két gól, két piros lap, 1-1-es döntetlen.
A házigazdák 4-2-3-1-el álltak fel (Szczesny; Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch; Murawski, Polanski, Blaszczykowski, Obraniak, Rybus; Lewandowski) és ahogyan azt várták tőle, Lewandowski megszerezte a vezetést a 17. percben egy szép beadást követően; ugyanis a görög védők csúnyán egyedül hagyták őt az ötösön belül.
Görögország 4-3-3-mal állt fel (Chalkias; Toroszidisz, Papasztatopulsz, Papadopulosz, Holebas; Maiatisz, Kacuranisz, Karagunisz; Ninisz, Gekasz, Szamarasz), de a 45. percben megfogyatkoztak, mivel Szokratisz begyűjtötte második sárga lapját is. Történt ezután egy kezezésgyanús szituáció is a lengyel 16-oson belül, sokak szerint büntetőt ért volna, (szerintem nem volt az) ehelyett megszórták a görögöket sárga lappal.
Én már ekkor lemondtam a görög feltámadásról, de valamit mondhatott a csapatnak Fernando Santos mester a szünetben, mert 10 emberrel egyenlítettek az amúgy jól játszó lengyelek ellen Szalpingidisz révén aki nemsokkal azelőtt állt be, bár az egyenlítéshez a hazai védelem segítsége is kellett. Egy védő zavaró repülést végzett Szczesny előtt aki elvétette a labdát, így a kipattanó már szabad préda volt. Zseniális csere volt.
Miután a görögök elcsendesítették a nagyjából 50.000 lengyel szurkolót a hazaiak játéka is beszürkült, a vendégek pedig visszatértek kedvelt stílusukhoz, a bunkerfocihoz. Szczesny ezután "remek érzékkel" felrúgta Szalpingidiszt, így jogosan küldték zuhanyozni, tizenegyes következett... Szczesny helyére a 24 éves Tyton állt aki eltalálta az oldalt és kivédte Szalpingidisz borzalmasan végrehajtott büntetőjét. 10 a 10 ellen folytatódott a játék. Szalpingidisz még egy lesgólt is szerzett.
A vége tehát döntetlen. Smuda, lengyel szövetségi kapitány a meccs előtt azt mondta, nekik jó a döntetlen is. A görögök is kiegyeztek volna ezzel az eredménnyel, ám így a kihagyott tizenegyessel és egy lesgóllal talán még hiányérzetük is lehet. Szerintem igazságos döntetlen egy pörgős, fordulatos, nagy iramú nyitómeccsen. Labdabirtoklás:  POL 53% - 47% RUS. Sárgalapok: 0-4. szögletek: 4-3

-L@szti-