C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...

Akkreditált Kalibrálólaboratórium
villamos biztonságtechnikai műszerek, multiméterek és oszcilloszkópok kalibrálására

A laboratórium a Nemzeti Akkreditáló Testület által a NAT-2-0294/2015 számon akkreditált kalibrálási tevékenységet az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabvány követelményeinek megfelelően végzi.

A szolgáltatás az érintésvédelmi műszerek teljes körű, gyors és kedvező árú kalibrálása mellett a (hordozható és gyártósorba építhető) készülékvizsgálók, azaz minden villamos biztonságtechnikai készülék kalibrálására kiterjed. Tevékenységünk további kiszélesítését jelenti, hogy oszcilloszkópok és 13 ppm pontosságig multiméterek kalibrálására is van lehetőség Laboratóriumunkban. A klasszikus, laboratóriumi kalibrálás mellett igény esetén a kalibráló laboratórium kitelepülhet egy adott helyszínre, hogy például a gyártósorokba beépített ellenőrző berendezések kalibrálása a lehető legkisebb termeléskieséssel járhasson.

Állásfoglalás a joghatással járó mérésekre használt mérőeszközök újrakalibrálására vonatkozólag:
Jelenleg nincs rendeletileg megfogalmazott szabály a joghatással járó mérésekre használt mérőeszközök újrakalibrálási ciklusidejére vonatkozóan.
A Gyártók évenkénti kalibrálást javasolnak.

A Magyar Elektronikai Egyesület keretein belül dolgozó érintésvédelmi munkabizottság évekkel ezelőtt kiadott állásfoglalása szerint az érintésvédelmi és biztonságtechnikai műszereknél javasolt kalibrálási időköz a minden napos, gyötrő használatban lévő műszereknél fél év, normál használatban lévő műszereknél 1 év és a nem, vagy ritkán használt műszereknél ne legyen nagyobb mint 2 év.

 

labor