C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Hőmérséklet-kalibrátorok: Isothermal Technology Limited

Az ISOCAL-6 kalibráló rendszer bemutatása

A rugalmasan alakítható Isocal-6 rendszer, mellyel szinte minden típusú hőmérsékletérzékelő kalibrálható. A kalibrátorba különféle betéteket helyezhetünk, ezek hatféle típusú kalibrálási lehetőséget biztosítanak, melyekkel - -45 °C.+250 °C hőmérséklettartományon belül - minden igény kielégíthető. Az alapkészletében egy kivehető furatozott fém betét van, melynek használatával egy száraz blokk kalibrátort kapunk. Az opcionális kiegészítőkkel működhet kevert-folyadékos kalibrátorként, 0 °C-os kevert víz-jég-fürdős kalibrátorként (csak hűtéssel rendelkező modellek), feketetest sugárzóként, ellenőrzött hőmérsékletű felületként, valamint ITS-90 fixpont cellás kalibrátorként.
A rendszer előnye, hogy először csak a rendszer alapját jelentő kalibrátort kell beszerezni, az egyedi igények alapján már csak a megfelelő tartozékokat kell megvásárolni. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: a kevert folyadékfürdő általában nagyobb stabilitást, egyenletesebb hőmérsékleteloszlást és jobb hővezetést biztosít, mint a száraz blokk kalibrátor; vagy pl. egy meghajlított hőérzékelőt nem tudunk a fémtömb furatába helyezni, de a nagyobb átmérőjű tartályban lévő folyadékba már bele tudjuk meríteni. A folyadékfürdő alkalmas a különleges, vagy szokatlanul rövid szenzorok befogadására is, és kisebb tengely-, valamint sugárirányú hőmérséklet eltérést biztosít.

a ISOCAL-6 adatlap
 

Magas hőmérsékletű blokk kalibrátorok

Az ISOTECH magas hőmérsékletű blokk kalibrátorai ideális eszközök hőelemes és ellenállásos hőmérők kalibrálására. Rövid a felfűtési és lehűlési idejük, és külön beszerezhetők hozzájuk a felületi érzékelők és infravörös hőmérők kalibrálásához szükséges tartozékok.
A blokk kalibrátorok lelke a duplasoros kijelzéssel rendelkező Isotech hőmérsékletszabályozó, melynek felhasználói felülete könnyű kezelhetőséget biztosít. A PC interfész, a WindowsR-os szoftver és a beállított hőmérséklet optimális elérését biztosító szolgáltatás (Ramp to Set Point) az alapkészlet része. A szabályozó többpontos korrekcióval rendelkezik és ezzel kiváló abszolút pontosságot tud elérni.
Minden Isotech blokk kalibrátor kétféle,"Basic" és "Site" kivitelben kapható. A "Site" modellekbe egy indikátor műszert is beépítettek, amelyhez egy kiegészítő etalon ill. referencia hőérzékelő csatlakoztatható a nagyobb kalibrálási pontosság elérése érdekében. A kiegészítő hőérzékelővel jelentősen csökkenthető a keletkező sugárirányú hőgradiensekkel, és a bemerítési mélységgel összefüggő hibák nagysága. Laboratóriumi körülmények között ezek a blokk kalibrátorok az Isotech TTI, csúcstechnikát képviselő hőmérsékletmérőivel együtt használhatók a legkényesebb kalibrálási feladatokra is.

a Magas hőmérsékletű blokk kalibrátorok
 

Másodlagos laboratóriumok berendezései

Számos akkreditált laboratórium alapozza tevékenységét Isotech által gyártott összehasonlító kalibrátoraira, etalonjaira és mérőműszereire. Az összehasonlító kalibrátoroknak -200°C –tól 1300 °C-ig terjed a hőmérséklettartománya, ideértve a kriosztátokat és a folyékony nitrogénes készletet is. A kevert folyadékfürdős és egyéb kalibrátorokban megtaláljuk mind a koncentrikus, mind a párhuzamos konstrukciót, hogy az elérhető eredmények minél jobbak legyenek. Például az Isotech gömbkemence 1300°C-ig kínál hőelem kalibrálási lehetőséget, igen kis hibával.

a Másodlagos laboratóriumok berendezései
 

Feketetest kalibrátorok

Amikor vezető infravörös hőmérőgyártók választanak egy terméket alapmérőeszköznek, akkor jogosan érezheti a gyártó, hogy valami jót alkotott. Az Isotech az egyetlen a feketetest kalibrátorok gyártói közül, mely egy teljes gyártmányskálát hozott létre a hordozható, helyszíni kalibrálásra alkalmas berendezésektől egészen a nemzeti laboratóriumokban használatos fixpontcellás feketetest sugárzóig. A választékból a két legnépszerűbb a Gemini R és a Pegasus R.

a Feketetest kalibrátorok
 

Hőelem referencia rendszerek

Az Isotech az első hőelem referencia rendszereket saját laboratóriuma számára fejlesztette ki, hogy hidegpontjai számára meglegyen a jégreferencia.
Azután kifejlesztett több-bemenetes rendszereket is, erőművekbe és repüléstechnikai mérőpadokhoz. A jég-pont referenciák mellett ma már gyárt többféle megemelt, és környezeti hőmérsékletű referencia rendszert is. A legtöbb ezek közül konkrét felhasználói igények alapján, egyedileg készül. Ha van különleges hőelem-referencia igénye, forduljon hozzánk bizalommal, biztosan tudunk segíteni.

a Hőelem referencia rendszerek
 

Referencia hőérzékelők

Az Isotech többféle szabványhőérzékelőt gyárt a Szabványos Platina Ellenállásos Hőérzékelőtől (SPRT) az ipari szabvány-hőérzékelőkig. Az érzékelőket – egészen 1600°C-ig – kalibrálási bizonyítvánnyal is tudják szállítani. Ellenállásos hőérzékelő gyártmányaik a -200°C…1000°C tartományban használhatók. Gyártanak elsődleges etalonokat 1 mK-nél (0,001°C-nál) jobb pontossággal, és kevésbé kényes modelleket az ipari laborok számára. Mindegyikhez van lehetőség UKAS kalibrálási bizonyítványt is mellékelni saját piacvezető laboratóriumuk segítségével.

a Referencia hőérzékelők
 

Valódi hőmérséklet-mérők

Az Isotech precíziós hőmérőket is kínál mind a vezető laboratóriumok, mind az ipari kalibrálóhelyek számára.
A microK a maga nemében az egyetlen műszer a világon, mely ‹0,1ppm pontossággal képes dolgozni és amelyhez mindhárom széles körben használt érzékelőfajta (Pt és TC hőérzékelő, termisztor) csatlakoztatható. A microK hosszú idejű stabilitása gyakorlatilag nulla az ellenállás viszony méréseknél és az éves drift ‹3 ppm a feszültségméréseknél.

a Valódi hőmérséklet-mérők
 

Metrológiai folyadékfürdők és kemencék

Nyugodtan kijelenthető, hogy az Isotech rendelkezik a legszélesebb metrológiai folyadékfürdő, kemence és fixpont berendezéssel. Annyi típus van, hogy ebben a korlátozott terjedelemben egyszerűen nem férnek el. Kérjük, küldje el nekünk az Ön igényelt specifikációját. Egyetlen, népszerű modellt mutatunk be az alábbiakban, a Medusa 3-at. Előnyei, melyekkel minden Isotech metrológiai folyadékfürdő rendelkezik:
  • -25°C to 1100°C hőmérséklettartomány
  • fixpont cellák az indiumtól (In) az ezüstig (Ag)
  • kiegyenlítő blokkok elérhetőek összehasonlító kalibráláshoz
  • feketetest opció
  • felületi hőérzékelők kalibrálása opció
  • a megnövelt mélységű kalibrálási térfogatnak köszönhetően a hosszabb érzékelőknél csökkenthető a fémcső hővezetéséből eredő hiba
a Metrológiai folyadékfürdők és kemencék
 
Tájékoztató anyagok:

ISOTECH hőmérséklet kalibrátorok összefoglaló katalógusai:

                 ISOTECH hőmérséklet kalibrátorok katalógus (8,5 MByte - PDF)

                 ISOTECH hőmérséklet kalibrátorok katalógus - ipari felhasználóknak (13 MByte - PDF)

                 ISOTECH hőmérséklet kalibrátorok termékismertető magyar nyelven (4,5 MByte - PDF)

 
icon Tovább a kalibrátorok termékoldalra
icon Árajánlatkérés
icon Tovább a gyártó honlapjára