C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Hírek, érdekességek az EB-vel kapcsolatban:
2012-06-08

eb-logo

A résztvevő országokból Hollandia, Németország, Portugália, Dánia, Anglia, Franciaország, Svédország és -természetesen- a rendező Ukrajna Ukrajnában játssza a csoportmérkőzésit. Érdekesség, hogy ezekből a nemzetekből Svédországon, Franciaországon és persze Ukrajnán kívül egyik ország sem vállalta az Ukrajnában való megszállást. Azt nyilatkozták, szerintük túl kockázatos az Ukrajnában való tartózkodás. Ezért ezek a csapatok Lengyelországban tartózkodnak az EB ideje alatt és a meccsek előtt nagyjából 6 órás repülőutakkal kerülnek a mérkőzések helyszínére. Ez nem éppen a legjobb felkészülés egy meccsre, úgyhogy szerintünk ezt mindenképpen talán az első számú teljesítménycsökkentő tényezőként tarthatjuk számon.

Bár az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) megkérte az ukrán szállodákat/hoteleket, hogy az etikai normákat szem előtt tartva kalkulálják az EB ideje alatt a szállásárakat, egyelőre a helyzet azonban az, hogy Ukrajnában jelenleg átszámítva kb. 300.000 Ft egy éjszaka. Ez kedvezőtlenül hathat a szurkolók létszámára (nem biztos azonban, hogy emiatt ne lenne teltházas mérkőzés). A rendező városok Ukrajnában: Kijev, Harkov, Lvov és Donyeck. (Megjegyzendő azonban, hogy "Donyeck nem éppen turistaparadicsom: valójában már az ott épült stadion is komoly tényező a helyi éjszakai életben.". Szerény véleményünk szerint azonban a 2010-es dél-afrikai VB kétszer ilyen veszélyes volt a szurkolókra nézve...)

A 2010-es VB hivatalos labdájára, a Jabulanira nagyon sok játékos panaszkodott, mondván, „kiszámíthatatlan a röppályája”. (A NASA tudósai tesztelték is a labdát és megállapították, hogy 70 km/h-ás sebesség fölött valóban kiszámíthatatlan. A dél-afrikaiak állítják, hogy a Jabulani miatt estek ki a tornából). Az idei Eb hivatalos labdája, a Tango 12 viszont minden idők legtöbbet tesztelt labdája, egy szóval: a tökéletesre fejlesztett labda (kevesebb varrással, nagyobb homogén felületet biztosítandó a precízebb célzáshoz a játékosoknak, stb.). Az Adidas állítja, hogy erre a labdára nem lehet panasz. Majd meglátjuk. Rossz nyelvek ugyanis olyan híreket terjesztenek, hogy a labdákat direkt készítik ilyen „kezelhetetlenre”, hogy a kapusok ne tudjanak olyan biztosan védeni, így növelve a gólszámot és így a nézettséget...

Az Eb összes meccsére szinte minden jegy már elővételben elkelt, pontosabban már csak kb. 10.000 jegy vár gazdára szétszórtan a meccsekre, ezek közül is a legtöbb a döntőre szólnak.

A lengyel labdarúgás híresen fanatikus szurkolói/ultrái állítólag nem lesznek ott a mérkőzéseken, mivel annyira utálják a Lengyel Labdarúgó Szövetséget és egyáltalán az egész UEFÁt, hogy ily módon fejezik ki nem tetszésüket a szervezetekkel szemben.

Az Eb hivatalos labdájának azaz a Tango 12-nek hivatalos értékeit is nyilvánosságra hozták: súlya: 432 g; kerülete: 68,9 cm; a gömbölyűsége maximum 1,5%-ot torzul. Szabadesésből pedig 155 cm-re pattan fel maximum.

 

…folytatjuk