C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Futballtörténelem íródott az EB döntőn
2012-07-03

 

Spanyolország megvédte Európa-bajnoki címét az olaszok 4-0-ás legyőzésével.

Prandelli mester óriási kockázatot vállalt azzal, hogy a kezdőbe rakta a sérült Chiellinit, aki amellett, hogy benne volt a spanyolok vezető góljában, le kellett cserélni a 21. percben. A spanyolok első gólját fejesből David Silva szerezte. Az első gól után az olaszok is kezdtek kibontakozni, meg is fordult a labdabirtoklási arány az ő javukra. Azonban egy védelmi megingást ismét kegyetlenül kihasználtak a spanyolok, Jordi Alba talált be a 41. prcben.

A szünetben Cassanot, Di Natale váltotta, az 56. percben pedig Montolivo helyett Thiago Motta állt be, aki rá öt percre meg is sérült. Nem volt több csere, így emberhátrányba került az olasz válogatott. Érthetetlen volt Prandelli döntése ezzel a cserével. Úgy, hogy tudta, hogy nincs több cserelehetősége, hozta be a sérüléssel bajlódó Mottát.

Ezek után nem sok esély maradt az olasz feltámadásra a fölényben és előnyben játszó spanyolok ellen. 

A spanyol-armada még két gólt lőtt fél gőzzel. Egyet Torres, egyet pedig hihetetlen önzetlenül rúgatott az Eb-n első perceit töltő Mataval.

A legjobbkor játszott a legjobban a csapat, sajnos ez az olaszokról nem mondható el. Spanyolország a többi találkozóján jóval visszafogottabb teljesítményt nyújtott. Leszámítva talán az olaszok és az írek elleni csoportmeccset. Címvédőhöz méltó focit produkáltak. Unalmas játékukkal is elmeneteltek a döntőig, ahol sokkal hatékonyabban játszottak, mint a franciák elleni 2-0-ánál, vagy a portugálok elleni 0-0-át követő tizenegyesekkel eldőlt elődöntőn. Elképesztő spanyol statisztika: 12 győztes meccsen, 1 kapott gól! Azthiszem mindenki gratulálhat végülis nekik és az olaszoknak is, mert hatalmas teljesítmény volt, hogy döntőbe jutottak és bárcsak meg tudták volna ismételni az elődöntőben nyújtottakat, hogy ne ilyen egyoldalú döntőt lássunk.

Ez volt tehát Európa búcsúja a "tizenhatostól". Négy év múlva, 2016-ban, Franciaországban már 24 csapat fog versengeni a trófeáért. Nagyon illene ott lennünk. Reméljük a több csapat nem csökkenti majd a színvonalat.