C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
D-csoport - Ukrajna
2012-05-31

 

ukran_zaszlo

A társrendező Ukrajnán nagy lesz a nyomás, a szurkolók sokat várnak tőlük. A franciák és az angolok kemény diónak tűnnek Ukrajna számára. Cristiano Ronaldo mellett van még egy aranylabdás résztvevője az EB-nek, mégpedig a csapat legnagyobb játékosa, Andrij Sevcsenko! Talán az Eb elég motivációt jelent neki, hogy megmutassa, milyen fából faragták. A másik név ami beugorhat nekünk, az nem más, mint Anatolij Timoscsuk. A Bayern München hátvédje -eredeti posztja szerint- a válogatottban középpályást fog játszani. Tavaly egy szavazáson a független Ukrajna történetének legjobb labdarúgójának választották! Úgy tűnik ez lesz az utolsó nagy tornája.
Sok nagyobb név nem szerepel a potenciális kezdő 11-ben, mint például Voronin és a korábbi Barcelona játékos, Csigrinszkij, akiknek a formája nincs összhangban a hírnevükkel. Ukrajna kapus poszton nagy bajban van: Alekszandrij Ribkát doppingolás miatt eltiltották, Andrij Dikan súlyosan megsérült, később a Dinamo Kijev kapusa, Alekszandr Sovkovszkij dőlt ki... Így nincs más választás a szövetségi kapitánynak, Oleg Blohinnak, mint a Sahtar Donyeck 27 éves hálóőre, Andrij Pjatov, aki mindössze 21 válogatottsággal rendelkezik, ám még egy gólt sem kapott nemzeti színekben.
Barátságos meccsen Ukrajna találkozott nemrégiben Svédországgal, akiktől 0-1-re, a franciákkal, kiktől 1-4-re sikerült kikapni (mindkétszer hazai környezetben). Nem biztos, hogy ebből érdemes következtetéseket levonni, de az biztos, hogy Ukrajnának össze kell kapnia magát, vagy csalódás lesz a vége.

 

 

Csapatösszeállítás:

FELÁLLÁS: 4-1-3-2

Kapus: Pjatov
Jobb szélső: Jarmolenko
Jobb hátvéd: Butko
Közép-közép: Rotan
Középhátvéd: Kucser
Bal szélső: Huszev
Középhátvéd: Rakickij
Csatár: Milevszkij
Bal hátvéd: Szelin
Csatár: Sevcsenko
Védekező középpályás: Timoscsuk