C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
D-csoport - Svédország
2012-05-31

 

sved_zaszlo

 

Sebastian Larsson véleménye a csoportról: "Az első reakcióm az volt, hogy remek a csoport, mert amikor a házigazda ellen játszik egy csapat, ahogy ezúttal mi is, az mindig nagyon különleges mérkőzés, bár nem lesz könnyű a fanatikus szurkolókkal. Mindenki Franciaországot és Angliát tartja a favoritnak a két továbbjutó helyre, de tudjuk, hogy mi is képesek vagyunk rá. Ha a legjobb formánkat hozzuk, meg tudjuk nyerni a csoportmeccseket."
Svédország nem jutott ki a 2010-es világbajnokságra. Nem tudta megverni se Dániát, se Portugáliát, az EB-re viszont már legjobb csoportmásodikként sikerült kijutnia, a magyar válogatott mögött. Miután a svédek kikaptak Budapesten, már csak úgy mehettek egyenes ágon a kontinensviadalra, ha megverik otthon Hollandiát. Ez végül sikerült.
A legnagyobb baj a válogatottal azonban az, hogy a svéd válogatott játéka egy játékos formájától függ és ő nem más mint Zlatan Ibrahimovic. A nagy termetű csatár rendkívül tehetséges, de kérdés, ki tudja-e ezt használni a nyáron. A szabad szájú csatár sokszor elmondta, hogy gyenge teljesítménye néha annak tudható be, hogy gyengébb képességű futballistákkal kell együtt játszania, mint a klubcsapatában. A svéd médiában meg is jelent egy érdekes statisztika, miszerint a csapat minden egyes selejtező meccsét megnyerte az elmúlt évtizedben amelyiken Ibrahimovic nem játszott. Vele ugyanez az arány csak 55%...
Svédország az utolsó selejtező mérkőzésén legyőzte Hollandiát 3-2-re úgy, hogy Ibrahimovic helyén Elmander játszott feltűnően jól. Ibrahimovic négy éve az EB-n kettő gólt szerzett. Egyet a címvédő görögök ellen, egyet pedig a későbbi győztes spanyolok ellen. Statisztika ide, vagy oda, nem hagyhatnak otthon és nem is fognak egy ekkora világklasszist.
A selejtezőkön szerzett 31 gól bizonyítja, hogy a svéd nemzeti 11 tud eredményesen is játszani, de ha a támadások fókuszpontja Ibra lesz akkor a játék kiszámíthatóvá válik és pont egy olyan csapat, mint Franciaország, vagy Anglia meg fogja tudni oldani a kikapcsolását a játékból. A svédek tehát nem túlzott esélyesek, de mint ahogy azt olvashattuk, bármikor tudnak meglepetést szerezni.

 

Csapatösszeállítás

FELÁLLÁS: 4-2-3-1

Kapus: Isaksson
Közép-közép: Kallström
Jobb hátvéd: Lustig
Jobb szélső: Toivonen
Középhátvéd: Granqvist
Bal szélső: Larsson
Középhátvéd: Mellberg
Támadó középpályás: Elmander
Bal hátvéd: Olsson
Csatár: Ibrahimovic
Közép-közép: Svensson