C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
D-csoport - Franciaország
2012-05-31

 

francia_zaszlo

 

Yohan Cabaye nyilatkozott a csoportról: "Nehéz dolgunk lesz, mert Anglia az egyik legjobb a világon, a svédeknek van néhány nagyon jó játékosuk, például Zlatan Ibrahimovic, Ukrajnának pedig ott van a hazai pálya előnye. Egy jó eredmény Anglia ellen magabiztossá tenne minket."
Franciaország a legutóbbi VB-ről, csoport utolsóként, mindösszesen egyetlen szerzett ponttal repülhetett haza a rendező Dél-Afrika csoportjából. Voltak azonban a rossz szereplésre utaló jelek, mint például az, hogy a franciák csak pótselejtezővel tudták magukat kvalifikálni a világbajnokságra és mindezt csak Thierry Henry kezezésével Írország ellen. A VB-n egy Uruguay elleni 1-1-es döntetlennel indítottak és ezt az egy pontot nem is sikerült növelni utána. A torna után hatalmas botrány alakult ki a válogatott körül, szövetségi kapitány váltás következett, a rossz emlékű Raymond Domenech helyére Laurent Blanc került, aki gyorsan generációváltásba kezdett. A csapat így is vereséggel kezdte a selejtezősorozatot, ám úgy tűnik jól sikerült a terv, hiszen a franciák így is ott lesznek a nyári tornán.
Kérdés, hogy a sok tehetséges, de tapasztalatlan futballista, hogyan teljesít majd az igazi nagy nyomás alatt. A franciáknál csak az olaszok kaptak kevesebb gólt a selejtezők alatt, ez arra utal, hogy a védelem rendben van, elsősorban Mexes és Evra munkájának köszönhetően. Ezzel ellentétben meccsenként csak 1,5-es gólátlagot számlál a csapat, ami arra enged következtetni, hogy gond van a befejezésekkel. Nem elég gördülékeny a játék ami a középpályát sem dicséri. A szurkolók bízhatnak abban, hogy az egyedüli csatár, Benzema egy jól sikerült idény után tér vissza a nemzeti 11-hez a Real Madridtól, tehát a gólok szállítását ezúttal joggal várhatják tőle az akadozó selejtezősorozat után. A francia válogatott másik nagy neve Franck Ribéry, aki a Bayern Münchenben parádézik, viszont a válogatottban hajlamos közepes, szürke, átlagos teljesítményre, 3 éve nem szerzett gólt a válogatottban. Legutóbb 2009 áprilisában Litvánia ellen sikerült ez. Neki mindenképp jó formát kell hoznia és így az összeszokott veszélyes csapat talán még titkos esélyes is lehet a döntőre.

 

Csapatösszeállítás

FELÁLLÁS: 4-2-3-1

Kapus: Lloris
Védekező középpályás: M'Vila
Job hátvéd: Sagna
Jobb szélső: Ribéry
Középhátvéd: Rami
Támadó középpályás: Nasri
Középhátvéd: Mexes
Bal szélső: Malouda
Bal hátvéd: Evra
Csatár: Benzema
Védekező középpályás: Diarra