C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
C-csoport - Olaszország
2012-05-31

olasz_zaszlo

 

Giorgio Chiellini elmondta a véleményét a csoportról: "Spanyolország a favorit, a többiek hasonló színvonalat képviselnek. Minden csoport nehéz. Mi aztán megtapasztaltuk a legutóbbi VB-n, hogy könnyű csoport nem létezik..."
Ebben igaza van Chiellininek! A 2010-ben még világbajnoki címvédő Olaszország először játszott egy 1-1-es döntetlent Paraguayal, aztán egy ugyancsak 1-1-es döntetlent Új-Zélanddal, (a VB leggyengébb csapatával) majd mindennek a tetejébe, kikapott Szlovákiától! Kettő ponttal, csoportutolsóként kulloghattak haza. Az olaszok veretlenül kvalifikálták magukat a tornára, bár nem volt ez olyan fényes kijutás: említhetünk itt például egy gól nélküli döntetlent Észak-Írország ellen, vagy egy soványka 1-0-ás győzelmet Feröer-szigetek ellen. A selejtezőcsoportbéli legnagyobb rivális, Szerbia ellen pedig a hazai meccsüket nem is kellett lejátszaniuk, mivel a mérkőzést félbe kellett szakítani a szerb huligánok rendbontása miatt (a meccset 3-0-ás eredménnyel az olaszoknak ítélte az UEFA). A csatársor gyengélkedik, mivel Cassano és De Rossi is sérüléssel bajlódik, ám nincs kizárva, hogy felépülnek a tornára. Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Manchester City ghánai származású fenegyereke, Mario Balotelli lesz a csatár, oldalán az Inter gólvágójával, Pazzinivel. A kapuban megingathatatlan helye van Buffonnak, akinek az se biztos, hogy ez lesz az utolsó nagy tornája. Ha elkapja a fonalat, alig lehet neki gólt lőni, védései messze repíthetik a válogatottat. A középpálya közepén a 32 éves Pirlo, utolsó tornájára készül. Mellette Montolivoval le fogják szűkíteni a területeket a középpályán. Nagy párharcokra számítson az, aki át akar jutni rajta.

 

Csapatösszeállítás:

FELÁLLÁS: 4-4-2

Kapus: Buffon

Közép-közép: De Rossi
Job hátvéd: Maggio
Közép-közép: Montolivo
Középhátvéd: Ranocchia
Támadó középpályás: Aquilani
Középhátvéd: Chiellini
Csatár: Balotelli
Bal hátvéd: Criscito *
Csatár: Pazzini
Védekező középpályás: Pirlo

 

*:  A bundagyanúba keveredő Domenico Criscito már nem tagja az olaszok Eb keretének! A bundagyanúba keveredett szélső hátvéd tisztázni szeretné magát, illetve nyilván nem tesz jót a válogatott megítélésnek ha egy olyan ember képviseli hazáját az Eb-n aki eddigi karrierje során több millió eurót kaszált és ennek ellenére vetődik fel a neve a fogadási csalással kapcsolatos nyomozásban- így lemondott a válogatott-beli szerepléséről..