C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
C-csoport - Írország
2012-05-22

ir_zaszlo

 

Shane Long, Gera Zoltán csapattársa mondott véleményt a csoportról: "Az volt az első reakciónk, hogy ez az egyik legkeményebb csoport, így a szókimondóak rögtön beraktak minket az utolsó helyre. De ha belegondolsz, ez jó is lehet, mert élvezzük az előnyét, hogy már nincs mit veszíteni. A horvátok ellen játszunk először és ha nyerünk, az jó útravaló az olaszok és a spanyolok ellen. Olaszországot tavaly nyáron is megvertük, és ha jó napunk van, mi vagyunk az egyik legjobb csapat. Biztos vagyok benne, hogy senki sem áll ki szívesen ellenünk, mert tudják, milyen nehéz legyőzni minket."
Elég magabiztos nyilatkozat. Írország június 4-én Magyarországgal játssza utolsó felkészülési mérkőzését az EB előtt, ha valakit érdekel megnézheti saját szemével, hogy mit tudnak. Az írek nagyon keserű szájízzel -pontosabban jogtalanul- maradtak le a 2010-es VB-ről, mivel a pótselejtezőn a franciák szabálytalanul, kézzel juttatták a kapuba a labdát, így legyőzve az íreket.
Jó a csapat, ugyanakkor van néhány gyengébb láncszem, például a középhátvédként szereplő S. St. Ledger egészen kilóg az alapvetően erős hátvédsorból, valamint a 30 éves középpályás K. Andrews képességeihez mérten találhatnának jobb játékost is a posztra. Az írek óvatos taktikája nem népszerű a szurkolók körében, ám hozzá kell tenni, hogy csatárokból jobban állnak a zöld-mezesek, mint védőkből. Azt mindenki döntse el maga, hogy ilyen játékosokkal melyik taktika a kifizetődőbb. A középpályán az írek gyakran vesztenek labdát és egy domináns csapat ellen meggyűlhet a a baja az inkább a középpályásokkal is védekező csapatnak. Az írek játéka a selejtezők során is akkor lett csak igazán élvezhető, mikor hátrányba kerültek és muszáj volt kinyílni egy kicsit. A csapat szervezettsége önmagában nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz...

 

 

Csapatösszeállítás:

FELÁLLÁS: 4-4-2

Kapus: Given
Közép-közép: Andrews
Jobb hátvéd: O'Shea
Közép-közép: Whelan
Közép hátvéd: St. Ledger
Bal-közép: McGeady
Közép-hátvéd: Dunne
Csatár: Keane
Bal hátvéd: Ward
Csatár: Doyle
Jobb-közép: Duff