C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
A-csoport - Lengyelország
2012-06-06

 

lengyel_zaszlo

Jakub Blaszczykowski, a lengyel válogatott kapitánya nyilatkozata a csoporttal kapcsolatban: "Szerencsénk volt a sorsolásnál, de ez nem jelenti azt, hogy mi lennénk a favoritok. Nem mondhatjuk, hogy jobbak vagyunk a cseheknél, a görögöknél, vagy az oroszoknál. Jó felkészüléssel és kis szerencsével mégis továbbjuthatunk."
A lengyeleknek valóban hatalmas szerencséjük volt a sorsolásnál. Kívánni sem lehetett volna jobb csoportot maguknak. Mondjuk ehhez hozzá kell tenni, hogy rendező országként kiemeltnek számítottak (nem kerülhettek össze a többi kiemelttel). Ezért is alakulhatott ki a "halálcsoport".
A 2008-as volt Lengyelország első világbajnoksága, ahol mindösszesen 1 pontot sikerült szerezni a csoportkörben, amivel nem juthattak tovább. A lengyelek mint rendező ország nem játszott selejtező mérkőzéseket. Ebben csak az a rossz, hogy így csak a barátságos mérkőzéseken próbálhatta a csapat felállítását/összeállítását a szövetségi kapitány, Franciszek Smuda.
Ausztria és Svájc sem jutott tovább a csoportjából négy éve, ennek ellenére a hazai pálya így is a lengyelek mellet szól, mely hatalmas előnyt, vagy hátszelet jelenthet.

 

Csapatösszeállítás:

FELÁLLÁS: 4-2-3-1

Kapus: Szczesny
Hátvéd: Dudka
Jobb Hátvéd: Piszczek
Jobb Sélső: Blaszczykowski
Középhátvéd: Glowacki
Támadó középpályás: Obraniak
Középhátvéd: Prequis
Balszélső: Mierzejewski
Bal hátvéd: Wawrzyniak
Csatár: Lewandowski
Közép-közép: Murawski

A lengyel válogatott kulcsjátékosa Wojciech Szczesny, az Arsenal kapusa, aki a legegyenletesebb teljesítményt nyújtotta a klubjában.
A lengyelek célja a negyeddöntő, nem is álmodoznak a fináléról. A Bundesligában bajnoki címet nyerő Dortmund három lengyel támadójával, Blaszczykowskival, Lewandowskival és Piszczekel képes lehet a válogatott minőségi futballt játszani, ha át tudják menteni klubbéli formájukat a nyári tornára.