C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
A-csoport - Görögország
2012-05-22

gorog_zaszlo

Jorgosz Szamarasz a csoportról: "Nincs igazi favorit. Bárki nyerhet, ezért elég lehet akár négy-öt pont is. Egy csapat két győzelemmel már biztosan továbbjut."
A hihetetlen 2004-es görög EB-győzelem után a hírek ezzel a címmel jelentek meg: "Görögország nyert, a foci vesztett.". Görögország utolsó selejtezőmérkőzésén Horvátország ellen nyerniük kellett a görögöknek, ha nyerni szerettek volna a csoportban a horvátok előtt. Mindenki ádáz csatára számított, de a meccs álmos focizgatást hozott: Görögország nyert két pontrúgás után az utolsó húsz percben. Azt hiszem erre mondhatjuk, hogy olyan "görögös". Ha bárki elfelejtené a 2004-es diadalt, annak rögtön eszébe juttatja a görög válogatott idei meze: a gallér belső felére az "UEFA Európa-bajnok 2004" szöveget hímezte az Adidas. Valljuk be: igen valószínűtlen az ismétlés.
Futballjuk nem a legszebb, de kétségtelenül hatékony. Fizikálisan nagyon erősek, kombinatív játék helyett inkább több erővel próbálnak győzni az aktuális ellenfél ellen. Még mindig öt EB-győztes erősíti a csapatot, tapasztalattal nem állnak rosszul, rögzített szituációkból pedig egyenesen életveszélyes a görög válogatott.

Görögország szerezte a legkevesebb gólt a selejtezők során: 10 meccsen 14 gól (1,4 gól mérkőzésenként) és csak Málta ellen lőttek kettőnél többet. A Four Four Two szerint: "A csapatban nincs sok kreativitás, a jobb csapatokat felbosszanthatják, de a védekezők ellen nem tudnak mit kezdeni. A középpálya kifejezetten öregnek tűnik, szinte csoda, ha a nyári melegben még bírni fogják. A szakértők azt mondják, hogy a továbbjutás a csoportból már győzelemmel érne fel."


Csapatösszeállítás:
FELÁLLÁS: 4-3-3

Kapus: Corvasz
Középpályás: Kacuranisz
Jobb hátvéd: Toroszidisz
Középpályás: Ciolisz
Középhátvéd: Papasztathopulosz
Középpályás: Karagunisz
Középhátvéd: K. Papadopulosz
Jobb szélső: Szalpigidisz
Bal hátvéd: Szpiropulosz
Balszélső: Szamarasz
  Csatár: Gekasz