C+D Automatika Kft.
1191 Budapest,
Földváry u. 2.

Tel. +36 1 282 9896

info@meter.hu
Név:
Jelszó:
 
Tovább...
Anglia - Olaszország
2012-06-25

angol_zaszlo             olasz_zaszlo

0      -     0

(2)           -         (4)

 

Kialakult az elődöntők mezőnye! Győzött Olaszország!
Kiváló pörgős első félidőt láthattunk: már az 5. percben mindkét oldalon egy-egy hatalmas helyzeten voltunk túl.Olaszország többször próbálkozott kapuralövéssel (12/6), mégis valahogy az angolok irányították a játékot, pedig ők négyszer próbálkoztak és ebből csak egy találta el a kaput.
Egy szolidabb második félidő következett. Itt már az olaszoktól láthattunk több focit, gólt sajnos nem esett egyik oldalon sem. 90 perc elteltével elképesztő, 25 lövést eresztettek kapura és ebből 16 talált kaput. Ugyanez az adat az angoloknál, 9/4. Következhetett az Európa-bajnokság első hosszabbítása! Olasz részről született egy lesgól és lőttek egy kapufát is, azonban gyorsan eltelt a hosszabbítás és jött a tizenegyespárbaj. 

Balotelli kezdett, berúgta, majd Gerrard is értékesítette a sajátját. Montolivo érkezett, aki csúnyán mellérúgta. Ezután Rooney következett, aki magabiztosan bevágta, ekkor volt 2-1. Pirloé volt a következő, aki nagyon higgadtan középre rúgta és Hart mivel elvetődött, ez is bent volt. Young rúgta a következőt, aki telibe trafálta a felső lécet, csaknem szétforgácsolva azt, a labda nem a kapuba vágódott róla, ez kimaradt: 2-2! Noceino volt a következő, aki higgadtan gurított a hálóba: 2-3. A. Cole következett, aki rosszul hajtotta végre a büntetőt. Nem ment eléggé sarokra, így Buffon meg tudta fogni. Diamanti ezek után úgy állhatott a kapu elé, hogyha berúgja, megvan az elődöntő. Ezt meg is tette, 2-4-re győzött Olaszország az idegek harcában és így 28-án Varsóban Németország vár rájuk. Összességében is mondhatjuk azt, hogy megérdemelt az olasz továbbjutás. Aktívabban futballozva, több helyzetet kidolgozva, több kapuralövéssel játszottak.

-L@szti-